5 Aralık 2010 Pazar

12 Tenor

Herkese selam!

Dün Maslak Tim Show Center'da harika bir konsere gittim. Kötü haber, konser bugün sona erdi. Ancak konserden sonra konserin kahramanları olan 12 süper sesli tenor ile konuşmaya gittiğimde kendilerini yeniden Istanbul'da görmek istediğimizi belirttim, onlar da geleceklerini söylediler.:)

12 Tenor'un çıkış yeri Irlanda. Tam adları da Irısh 12 Tenors diye geçiyor zaten. Ama içlerinde İngiliz de var, Avusturalyalı da var. Ortak noktada buluştukları yer ise: müzik.

Opera tabanında kurulmuş gibi görülse de, aslında bu 12 tenor rock,pop,klasik her türlü müzik türüne hakimler. Çok güzel bir orkestraya sahipler ama tabii çoğu yerde sample kullanmışlar mecbur olarak. :)

Josh Groban'dan tutun Beatles'a, Andrea Bocelli'den tutun Elton John'a bir sürü dev müzisyenin şarkılarını, en az bu dev müzisyenler kadar iyi söylediler. Tenor deyince aklınıza opera şeklinde söyledikelri gelmesin. Jazz vokallerden pop vokallere çok mozaik bir yapı oluşturmuşlar.

Ve en güzeli ise birlikte oluşturdukları kimyaydı. Gerçekten seslerinin uyumu tüm salonu inletti. Son 2 şarkıda tüm salon ayağa kalkıp dans etmeye başladı. Ben de kendimden geçmiş bir şekilde dans etmeye başladım tabii ki. :) Gerçekten büyüleyici bir atmosfer ve müzikal açıdan tam bir doyum yaşadım. Uzun zamandır bir konserde bu kadar eğlenmemiş, bu kadar tatmin olmamıştım doğrusu.

Konserin bir "müzikal" gibi gitmesi de ayrı güzeldi.

Sadece ilk başta tenorlerden birinin "I love Turkey!" demesiyle coşan kalabalığın ardından aynı tenorun "and beef, chicken, all of them!" diye devam ederek her şeyi berbat etmesi ve zaten gıcık olduğum ingilizcedeki "Turkey" ve "turkey" karşılaştırmasını bir espri olarak kullanılması, gerçekten hoş değildi. Ama tabii bu insanların bunu sadece bir espri olarak kullandıklarını unutmamalı. Sadece biz türklerin damarı biraz bu konularda tutuyor, ne yapalım. :)

Yakında güzel konserler geliyor, benden havadisleri bekleyin! :)

müzikle kalın :)

http://www.bilgimedya.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder