22 Kasım 2010 Pazartesi

Burlesque Geliyor!

Herkese yeniden merhabalar!

Tatil sonrası okul,iş bizi biraz yorsa da bence çoğu kişi artık ait olduğu tempoya geri döndü. Bir bakıma iyi bir bakıma kötü.

Bugün müzikal ve dans tutkunları için harika bir haberim var. Aslında müzikal veya dans tutkunu olmasanız da, gerçekten ilginizi çekecek bir haberim var bence.

Uzun zamandır gelmesini beklediğim müzikal, beyazperdede seyircisine yarın (23 kasım 2010) kavuşuyor(Amerika için): Burlesque!

Uzun zamandır fragmanlarını ve müziklerini incelediğim Burlesque her ne kadar çoğu müzikalin sahip olduğu "klişe" diye nitelendirebileceğimiz bir konuya sahip olsa da, başrolde öyle bir isim var ki, sadece onun sesini ve danslarını izlemek için o film izlenir;

Christina Aguilera!

Döneminin en güçlü ve orjinal sesi olan, çığlıkları ve dolgun jazz gırtlağı ile beni ilk dinlediğim anda kendisine hayran bıraktıran bir isimdir Christina, ve şimdiden onun sinemalarda sesiyle insanları nasıl büyüleyebileceğini tahmin edebiliyorum!

Christina'nın filmdeki ismine de dikkat çekmek isterim çünkü biz Türkler için gayet garip bir isim. Güzelim kızcağızın ismi Ali. :) Evet evet, aynen Ali.


Ama tabii ingilizcede bu "eyli" şeklinde şirin bir telafuzla karşımıza çıkacak, çok şükür. :) Filmin fragmanlarından ve internete düşen spoiler'larına göre konu şöyle gelişiyor:


Ali Rose, küçük bir kasabada yaşamakta olan ve hayallerini gerçekleştirmek üzere Los Angelas'a giden bir genç kız. Sahip olduğu güçlü sesi artık insanlara duyurmak için son çarenin, ona umut kapılarını açabilecek bir yer olan Los Angelas'a gitmek olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda geçmişini de ardında bırakıp kendisine yeni bir sayfa açmak istemektedir. Los Angelas'ta oranın önemli kulüplerinden Burlesque Lounge'da garsonluk yapmaya başlar ancak Burlesque, hayallerin dahi sınırlarını zorlayacak bir biçimde renkli ve olağanüstü bir dünyadır. Ali, o sahnede olmanın heyecanı ve umuduyla daha da hırslanır. O an mali ve kişisel problemlerle çalkalanan klüpte, işletmeciliği yürüten Tess bir çıkış yolu aramaktadır. Tess klüp için de iyi olacağını düşündüğünden Ali'ye destek olur.
Ali sesi ile herkesi büyülemiştir, bir anda hem kendisi hem de klüp gözde bir hal alır. Elbette bu kıskançlık ve rekabeti de beraberinde getirecektir.

Tüm bu özellikleriyle "Make It Happen" filmi ile benzediğini düşünebilirsiniz. Kesinlikle haklısınız! Hatta neredeyse aynı filmin farklı oyuncularının oluşturduğu versiyonu. Buradan biraz puanı düşse de, daha iyi bir konu düşünemediğimden bu kusuru yok sayabiliriz. Öte yandan, az önce dediğim gibi filmde Christina Aguilera var! :)

Filmin Türkiye'de gösterime gireceği tarih ise 7 Ocak 2011. O zaman sabırla bekliyoruz efendim!

Müzikle kalın :)

http://www.bilgimedya.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder