30 Eylül 2010 Perşembe

SANTRALİSTANBUL


Üniversitede ilk haftayı bitirmeye az kaldı. Şu 4 gündeki gördüklerim ve yaşadıklarım gerçekten heyecan verici. İyi ki hazırlık sınavını atlamışım diyorum kendi kendime gerçekten. Lisans programıma başlamış olmanın verdiği heyecan bambaşka! Bilgi Üniversitesinin atmosferi mi? O daha da bambaşka!
:)

Bugün bahsedeceğim konu, benim kampüsümün ta kendisi!!

Okuyucu: Onur sen müzikle ilgili bloglar hazırlamayacak mıydın, ne iş?

Onuruz: Hayır artık ben ve benim hakkımda yazılar olacak! Niahhahaha(şeytani gülüş)

Hayırr! sadece bir şakaydı! :) Bugün bahseceğim konu evet üniversite kampüsümün ta kendisi. Ama çok daha farklı bir yönden, müzik yönünden..;)

Bilmeyenleriniz için santralistanbul kavramını daha da açayım. Santralistanbul eyüp'te halicin tam bitiminde yer alan bir ilim-kültür yuvası. Bilgi üniversitesinin kampüsü olmakla beraber Istanbul'da düzenlenen çoğu kültürel faaliyetin de yuvası. Istanbul'ın ilk elektrik santrali olma özelliği ile de tarihi bir cennet. Büyük ve mimari açıdan sizi yıllar öncesinin muhteşem yapısına götürecek eski yapılar, Santralistanbul'un mimarlarından Emre Erolat tarafından "Üzerlerindeki tozları bile bırakacak şekilde restore ettik" şeklinde tanımlanıyor.

118 dönümlük yemyeşil bir araziye yayılan santralistanbul, dediğim gibi birçok sanatsal faaliyete de ev sahipliği yapıyor, mesela konserler!

Santralistanbul'da herhangi bir konsere gelmediyseniz kesinlikle çok şey kaçırırsınız demektir. Açık havada dev sahnelerde ışık oyunlarıyla süslenmiş dev sanatçıların konserlerinin yanı sıra, özellikle Jazz hayranlarını tam anlamıyla tatmin edecek konserler sizleri santral Tamirane ve Otto adlı 2 şahane resturantta bekliyorlar!

Eğer santrale henüz daha hiç uğramadıysanız bundan sonra takip edeceğiniz yerler arasına alın santrali! Çünkü yeni sezon konserlerini kaçırmanızı tavsiye etmem! Gelmişken de Otto'da güzel bir yemek yemeyi ihmal etmeyin!

Müzikle kalın!!


http://www.bilgimedya.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder