29 Ağustos 2011 Pazartesi

Evanescence Geri Geliyor!

Grubun ilk çıktıkları zamanlarından bir fotoğaf
Kimse inkar etmesin, her birimizin müzik arşivinde en az 1 Evanescence  şarkısı vardır. Müzik piyasasına resmi olarak 2002 yılında Fallen albümü ile yaptıkları sert giriş onların müziğini hafızalardan silinmeyecek şekilde kazıdı çünkü. Aslında ben şahsen Evanescence=Amy Lee demekten çekinmiyorum çünkü grubun dinamiğini yöneten kişi ve grubun gerçek kimliği Amy Lee.

Evanescence fanları çok iyi hatırlayacaktır ki, ikinci albümleri The Open Door'u binbir güçlükle(prodüktör ve menajer skandalları) çıkarmışlardı. Eh, gruptan kavgalı bir biçimde ayrılan ve aslında Evanescence'ın yapı taşlarından olan Ben Moody'nin 2004'teki vedası da grubu oldukça etkilemişti. 2006'da "The Open Door" albümüyle, Fallen kadar olmasa da güzel tepkilerle karşılaşan grup bir o kadar da eleştiriyle karşılaştı ve grubun Ben Moody olmadan bir "hiç" olduğunu savunanlar oldu. İşte bu zaman diliminden sonra Evanescence'ı yeni bir kriz bekliyordu. The Open Door dünya turnesinin sonlarına doğru, eski grup üyelerinin 2'si Amy Lee'ye önce websitelerinden hakaretler yağdırdı, ardından da gruptan ayrıldıklarını sert bir biçimde belirttiler. (Bu grubun üyeleri şu an  "We are the Fallen" adlı grupta beraberler, ilk yazılarımda onlar da var bakabilirsiniz.)
İkinci albüm "The Open Door"

Bu grup üyelerinin ayrılışı sonrasında Amy Lee yeni müzisyenler arayışına girdi ve turneyi aksatmadan yeni üyelerle devam etmeyi başardı. Ancak ondan sonra ne olacağı gerçekten meçhuldü.

Ama dinleyicileri sevindiren haber gecikmedi. Amy, bir röportajında 2010 sonbaharı için "yeni müziğimize hazır olun" mesajı verdi ve tüm fanlar heyecanla 2010 sonbaharını beklemeye koyuldular. Amy'nin stüdyoda piyano çaldığı bazı görüntüler bile internete düştü, artık herkes emindi "2010'da yeni bir Evanescence albümü geliyor." Amy, bu albümün biraz daha "techno" ve "Massive Attack" tarzında olacağını belirtti. Tabii o açıklama biraz şaşırttı çünkü müzik piyasasının gothic kraliçesinden techno dinlemek biraz yadırgayıcı olacak gibi görünüyordu.(lakin şahsen ben Amy'nin sesini her müzik tarzında görmekten sıkılmam, yadırgamam o ayrı.)

2010 sonbaharı geldi çattı, ben de dahil herkes albüm bekliyor ama ne bir konser duyurusu, ne bir klip ne de ortada resmi bir açıklama var! Beklenen üzücü haber gecikmedi ve Amy, yine bir prodüktör krizi doğduğunu ve albüm çıkarmak için yeterli potansiyele ulaşamadıklarını belirtti.

Ama yine de bunlar Evanescence'ın bu ekim ayında bomba gibi geri döneceği gerçeğini değiştiremedi! Evanescence sonunda kendisini toplayarak yeniden müzik piyasasını sallamaya hazırlanıyor. Hatta başladı bile diyebiliriz, öyle ki grubun yeni albümünden ilk single olan "What You Want" adlı parçanın premiere'i Ağustos ayı başında MTV'de yapıldı ve yeni şarkı oldukça beğenildi. Şarkıyı bir önceki albümün çıkış parçası "Call Me When You're Sober" ile karşılaştırdığımızda daha basit, ama daha güçlü sound'lar duyabiliyoruz. What You Want daha sert ve Amy'nin vokallerinin daha çok ön planda olduğu ve akılda kalan melodisiyle enerji verici bir havaya sahip olduğu bir gerçek.
Grubun 2011'deki son hali, yeni Evanescence!

Yeni albümün adı ne mi? Hemen söyleyeyim yeni albümün adı: Evanescence! :) evet, albüm adı grubun adı. Amy bunun nedenini gerçek Evanescence'ın şimdi ortaya çıktığını belirterek yapıyor. Albümde şimdilik 16 şarkı olduğu şeklinde bir duyum var ancak tabii ki belli değil. Bu arada albüm 10 ekimde piyasaya çıkacak.

Ve bir güzel haber daha! "What You Want" müzik videosu da çok yakında yayınlanacak! Heyecanla bekliyoruz.. :)

Müzikle kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder